מדע במטבח לכיתות ב' ג'
לימוד חוויתי המשלב רקע תיאורטי, הדגמות חיות, והתנסות מעשית של התלמידים.
בבסיס ההנחה עומד הרעיון שהתנסות משמעותית מובילה ללמידה חווייתית והפנמה של תוכן הלימוד.
במהלך השיעורים יחשפו הילדים למושגים בסיסיים בכימיה, ביולוגיה ואפילו מעט פיזיקה והכל בדגש על למידה משמעותית. הקניה של עקרונות מדעיים הסובבים אותנו בחיי היום יום – נשתמש בדברים אשר מצויים בסביבה הטבעית שלנו בבית ובמטבח .
הילדים יערכו הכרות עם ציוד המעבדה והשימושים בו. הם ילמדו בסביבה של מעבדה כאשר כל ניסוי ילווה בצפייה מדידה וחקר. הילדים יחשפו לתופעות מדעיות תוך כדי התנסות, על מנת לגרות את הסקרנות שלהם והרצון להבין מדוע קורים תהליכים אלו. נעמיק בחוויה שבמדע על מנת לאפשר הבנה של כל תופעה ברמת המקרו. נלמד על בריאות הגוף שלנו ועל המזון שאנו מכניסים לגופינו, ונגלה עולם שלם של כימיה במטבח.
כל מפגש מדעי ילווה במפגש התנסות מעשית של אפיה ובישול שבה הילדים יפגשו את התופעה אותה הם למדו ואף יוכלו לחזור ולהדגים לבני ביתם.